dilluns, 22 d’octubre del 2007

Aturem el Judici ! Absolució Uri de Vilanova!













El proper divendres 26 d'octubre,a un quart de cinc de la tarda,el Jutjat Penal núm1 de Vilanova i la Geltrú,jutjarà a un jove vilanoví,acusat de cremar una bandera espanyola,durant una jornada solidària que es va portar a terme des del SAT (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa),arràn d'una condemna a un jove terrassenc pel delicte d'ultratges a la bandera.

Els fets es remonten l'any 2005,un divendres 6 de maig,en motiu d'una jornada solidària àrreu del País per exigr l'absolució d'en Franki Terrassenc ( condemnat a 2 anys i set mesos de presó,acusat de de despejar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa,quan una cercavila protestava per la seva retirada durant les festes ).

A Vilanova i la Geltrú,en concret,es varen fer dues mobilitzacions:

Una d'elles fou un encadanament als màstils del Consistori del poble i el desplegament d'una pancarta de grans dimensions que feia referència a l'absolució del veí de Terrassa.

Al vespre,l'Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú, va convocar una concentració solidària on va reunir una quarentena de persones.Un acte en què es demanava l'absolució del jove de Terrassa.Es van proferir crits en contra la condemnava a en Franki a complir 2 anys i 7 mesos de presó per defensar el dreta a la llibertat d'expressió i de manifestació en contra una simbologia imposada.Durant la manifestació a Vilanova es va llegir el manifest de suport i més tard 3 joves van cremar una bandera espanyola en solidaritat amb el jove de Terrassa.Tot seguit,estona més tard,d'haver estat desconvocada la mobilització,l'Oriol,membre de l'AJV, va ser detingut per la Policia Nacional espanyola,acusat d'un delicte d'ultratges a la bandera espanyola.




Després de 2 anys dels fets succeïts,el proper divendres 26 d'octubre a les 16:15 hores,se'l jutjarà per un delicte d'ultratges a Espanya,amb una pena de nou mesos de presó i 3240 euros de multal que equival al corresponent delicte.


Concentració divendres 26 d'octubre de 2007 a les 16:00 davant del Jutjat Penal núm1.Plaça Soler i Carbonell de Vilanova i la Geltrú!


Aturem el Judici ! Absolució Uri de Vilanova!